Un studiu realizat de compania de analiza de date Nielsen a constatat că 92% dintre consumatori au încredere în opiniile oamenilor pe care îi cunosc, atât direct, cât și indirect. Influența celebrităților este un bun exemplu al modului în care funcționează acest lucru.

Termenul de „influencers marketers” este folosit pentru a descrie persoanele care influențeaza o audiență relativ mică, de aproximativ 10.000-100.000 de urmăritori pe social media. Ei pot fi oricine, de la oameni obișnuiți, cu o audiență mai mare decât cea medie, până la liderii de opinie dintr-o nișă care nu au o audiență extraordinară dar care influențează și crează tendințe.

Multe alte studii au arătat cât de eficient poate fi marketingul cu ajutorul influencerilor, și acest lucru se datorează faptului că utilizatorii de internet au încredere în opiniile celor pe care îi urmăresc.

Google a publicat un raport care a arătat că 70% dintre consumatorii tineri au mai multă încredere în vloggerii de pe YouTube, față de celebritățile tradiționale — o tendință care se așteaptă să câștige impuls.

O modalitate de a lucra cu un influencer este de face un interviu cu acesta. Lăsă-i să testeze produsele sau serviciile afacerii și crează un material video cu o conversație care arată modul în care el utilizează și beneficiază de acestea.

Le poți transforma în videoclipuri captivante pentru rețelele de socializare și le poți folosi și ca mărturii pe site-ul firmei

Un rezultat secundar al video marketingului este că poate ajuta la SEO. Atunci când oamenii vorbesc despre un anumit brand și îl caută pe motoarele de căutare, rezultă o creștere organică a numărului de vizitatori pe pagina web a afacerii.